LYS HJEMMET OP I MØRKET

Op- og nedadrettet belysning

Fordele ved udendørsbelysning

Vinterhalvåret betyder som bekendt, at solen ikke skinner så meget i løbet af døgnet. Det er måske mørkt, når man tager afsted på arbejde, og også mørkt når man kommer hjem til sin bolig igen.

Med udendørsbelysning skaber du bedre sigtbarhed og mulighed for at orientere sig omkring din bolig, hvilket især er rart i de mørke måneder. Samtidig giver det en rigtig god og hyggelig stemning, og der er mange muligheder for at personliggøre dit lys-setup rundt om huset.

Der findes mange forskellige belysningstyper, og det kan være svært at bestemme sig. Her gælder det om at fastsætte sine behov og ønsker. Har du brug for hjælp og rådgivning inden for udendørsbelysning? Du overvejer måske, om du skal vælge udendørs væglamper, spots eller måske deck lights til gangarealer. Kontakt os i dag på el@arden-el.dk eller på 98 56 16 66 – så hjælper vi dig med den helt rigtige løsning, der passer til dine behov. Vi er eksperter i alt inden for udendørsbelysning, og vi kommer med gode råd til det helt perfekte setup til din bolig.

Lysfølere

Der findes flere smarte måder at kontrollere sin udendørsbelysning på, end ved at trykke manuelt på en stikkontakt. Det kan være smart, økonomisk og fleksibelt at få installeret lysfølere ved udendørsbelysningen. Nedenfor er de mest gængse og smarte former for lysfølere oplistet. Klik her for at læse mere om de forskellige typer af udendørsbelysning.

Lysfølere

Lysfølere

Følere der reagerer, når det begynder at blive mørkt eller lyst udenfor.

Tidsfølere

Tidsfølere

Lamperne tænder og slukker på forudbestemte tidspunkter af døgnet.

Bevægelsesfølere

Bevægelsesfølere

Følere der reager på bevægelse inden for en bestemt vinkel. Ses ofte ved carporte.

“Skræm tyven” med belysning!

Det primære formål med udendørsbelysning er som sagt at øge orientering og sigtbarheden ved hjemmet samt at skabe en hyggelig stemning. Men det har dog en ligeledes en præventiv virkning, som især er relevant i den mørke tid: Det er med til at skræmme tyven væk! På denne måde kan belysningen fungere som din egen “Alarm i mørket” og have en præventiv virkning i forhold til at minimere risikoen for indbrud i dit hjem.

Belysningen kan især fungere som en alarm i mørket, hvis det har en af de førnævnte følerfunktioner, som styrer, om lyser tænder eller slukker. For eksempel hvis din udendørsbelysning har bevægelsesføler, som derved tænder, hvis tyven nærmer sig. Så bliver vedkommende nok bange og skynder sig væk!

Føler du dig utryg ved dit hjem i den mørke tid, og overvejer du at anskaffe dig udendørsbelysning? Eller måske kunne du bare godt tænke dig at høre om mulighederne for, at lyset udenfor tænder og slukker på en smart måde, men du ved ikke rigtigt, hvor du skal begynde?

Kontakt os allerede i dag på el@arden-el.dk eller på 98 56 16 66 – vi er eksperter i alt inden for udendørsbelysning og har mange års erfaring med rådgivning, installering og montering.

Diffust belysning

Typer af udendørsbelysning

Nedenunder er en kort oversigt over nogle forskellige udendørs belysningstyper og deres typiske funktion.

Opadrettet belysning

Opadrettet

Opadrettet belysning anvendes ofte som supplerende belysning eller for at give en effekt. Det kan blandt andet få dit hus til at se højere ud, end det egentlig er.

Nedadrettet

Nedarettet belysning har ofte en markeringsfunktion. Det kan fx bruges til at markere vejen til haven, eller øge orienteringsevnen ved trapper eller trin.

Koncentreret udendørs belysning

Koncentreret

Koncentreret belysning lyser i enten en bred eller smal stråle, der er skarp og præcis. Her er lampetypen ofte de velkendte spots. Belysningstypen ses ofte ved carporte, hovedøre eller garager.

Opadrettet belysning

Op- og nedadrettet

Denne type af belysning er meget alsidig, og er – som navnet antyder – en fusion af opadrettet og nedadrettet belysning. Bruges oftest som supplerende belysning eller effektbelysning.

Diffust

Diffust lys er en bred og ‘omfavnende’ belysningstype, der kan lyse i flere retninger. Det bruges ofte ved gangarealer ved huset. Det fungerer også godt til generel belysning udendørs.

Deck lights - din lokale elektriker

Deck lights

Deck lights er en rigtig robust type af belysning, da lamperne er overdækket. De kan endda tåle at blive kørt over af bilen. De er velegnede til at sætte i gulvet og trappen på terrassen eller lignende.

Styring af belysning via smartphone

Undgå indbrud med app-styring

Udendørsbelysning er i dag blevet mere og mere smart og moderne. Der findes mange måder at styre din belysning på, mens du er på farten, og ikke er hjemme ved din bolig.  Med trådløse teknologier som Bluetooth og WIFI har du mulighed for mange spændende funktioner i forhold til styring af belysningen.

Du kan blandt andet tænde og slukke for lyset via en app på din telefon, selvom du ikke er hjemme. Det kan give dig en øget følelse af sikkerhed og tryghed, da det vil virke som om, at nogen er hjemme i huset, selvom det ikke er tilfældet. Du kan således være ekstra sikker mod tyven, hvis du får udendørsbelysning integreret med smartphone.

Desuden har du også mulighed for at integrere dine forskellige lysfølere, bevægelsessensorer og timere til at fungere sammen med din smartphone. Det gør, at du blot med få tryk i appen kan ændre hele dit setup for udendørsbelysning. For eksempel kan du slå din bevægelsessensor fra på det bestemte tidspunkt, du kommer hjem fra arbejde, hvis du kun vil bruge det til at “skræmme tyven væk”, mens du ikke er hjemme. Mulighederne er mange og smarte!

Skal du have installeret udendørsbelysning, eller har du behov for hjælp til, hvordan din belysning kan blive lidt mere ‘fancy’? Kontakt os for et uforpligtende tilbud på el@arden-el.dk eller på 98 56 16 66.

 

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

11 + 4 =

Find os

Gutenbergvej 1
9510 Arden

Tlf.: 98 56 16 66
Mail: el@arden-el.dk